UDRUGA ZA ODRŽIVI RAZVOJ “UZOR”

Udruga UZOR je nevladina organizacija koja za cilj ima pozitivno utjecati na razvoj Busovače, središnje Bosne i Bosne i Hercegovine u cijelini. Brojnim projektima koje provode nastoje gospodarski, kulturno, informativno i u sportskom smislu razvijati Busovaču. Projekti ove udruge su: “GKM Busovača”, “Škola stranih jezika UZOR”, “Podcast UZOR”, “Ljetna škola glume 2019. i 2020. godine”, “Božićni koncert UZOR-a i Ivančica na Čepu i u Barama”, te “BuFEST – Busovački kazališni festival”.

GKM Busovača

Gradsko kazalište mladih Busovača nastao je kao plod partnerstva s GKM Vitez. Ovaj projekat broji 30-ak mladih članova i članica. Do sada su producirali kazališnu predstavu “Čarobnjak iz Oza”, a u pripremi je još nekoliko.

Škola stranih jezika UZOR

Škola stranih jezika namijenjena je za sve dobne skupine s područja Busovače, ali i cijelog SBK. Ovaj projekat usmjeren je na pojedinca s ciljem razvoja komunikacijskih vještina jezika, te pripremom za polaganje međunarodnih testova. Zainteresirani mogu pohađati različite tečajeve engleskog i njemačkog jezika.

Podcast UZOR


Ovaj projekat je ideja nastala s ciljem promocije pozitivnih, uspješnih, ali i zanimljvih ljudskih priča. U vrlo kratkom periodu naš Podcast postao je izuzetno popularan i prepoznatljiv u središnjoj Bosni, ali i šire. Uz kvalitetne goste, Podcast UZOR odlikuje i vrhunska produkcija iz studija koji se nalazi u našim službenim prostorijama.

Ljetna škola glume 2019. i 2020. godine


Ljetna škola glume u Busovači organizirana je tokom raspusta 2019. i 2020. godine. Obje godine interes je bio poprilično velik pa je tako školu glume u dvije godine pohađalo blizu 50-ak djece iz Busovače i okoline. Ljetna škola glume za cilj ima najprije zabaviti i kreativno motivirati nove članove kazališta u Busovači, te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.

Božićni koncert UZOR-a i Ivančica na Čepu i u Barama

UZOR kao godišnji projekt u partnerstvu s vokalnim sastavom “Ivančice i prijatelji” organizira svečane božićne koncerte koji se održavaju koncem 12. mjeseca svake godine. Želja im je da u ugodnoj obiteljskoj i prijateljskoj godini uspješno zaključimo naše godišnje aktivnosti te sugrađanima poklonimo kulturu koju zaslužuju i koja je svima prijeko potrebna.

BuFEST – Busovački kazališni festival

BUFEST kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Naš kazališni festival pokrenuli smo 2019. godine, a organizirali smo ga i u mjesecu septembru 2020. godine. Ovo je, također, naš godišnji projekt. Do sada je u okviru BuFEST-a igrano 10-ak predstava koje su izvele kazališne skupine iz Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske.